НАВЧАННЯ УМІНЬ СТАВИТИ ЗАПИТАННЯ – ВАЖЛИВИЙ ЧИННИК УСПІШНОЇ ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - Лазарєва, Катерина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Бажання й уміння ставити власні пізнавальні запитання розглядається автором як ключовий показник продуктивної діалогічної взаємодії, що у свою чергу відноситься до основоположних компонентів сучасного евристичного навчання. Використання його технологій сприяє успішному формуванню у школярів уже в початковій школі умінь активної запитальної діяльності. Желание и умение ставить собственные познавательные вопросы рассматривается автором как ключевой показатель продуктивного диалогического взаимодействия, которое в свою очередь относится к основополагающим компонентам современного эвристического обучения. Использование его технологий способствует успешному формированию у школьников уже в начальной школе умений активной вопросительной деятельности. A desire and ability to put own cognitive questions is examined by an author as a key index of productive dialogic cooperation which in same queue behaves to the fundamental components of the modern heuristic teaching. The use of his technologies is instrumental in the successful forming for pupils already at initialschool of abilities of active inquiring activity.