ЄВРОПЕЙСЬКІ КОНЦЕПЦІЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛІВ - Локшина, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті представлено огляд ключових положень концепцій професійної підготовки вчителів, розроблених європейськими вченими. Автор привертає увагу до різних європейських концепцій для вирішення педагогічних проблем професійної підготовки вчителів, трансформації старого змісту на новий з чітким передбаченням результатів навчання. В статье раскрыто ключевые основы концепций профессиональной подготовки учителей, разработанных европейскими учеными. Автор привлекает внимание к разным европейским концепциям для решения педагогических проблем профессиональной подготовки учителей, трансформации старого содержания на новый с четким предвидением результатов обучения. This paper explores the key positions of the conceptions of professional training of teachers written by European scientists. It points to the different European conceptions to decide educational problems of professional training of teachers and transformation from old to new content with clear prediction of the educational results.