ПРОБЛЕМА СОЦІАЛІЗАЦІЇ ДІТЕЙ З ОБМЕЖЕНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ В КОНТЕКСТІ ІСТОРИЧНИХ ЗМІН В КРАЇНАХ ЄВРОПИ (ПОЛЬЩА) - Перфільєва, Майя (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У данній статті висвітлено проведений аналіз історичного досвіду щодо відношення соціума до явища інвалідності та розвиток наук, що посприяли сучасній соціалізації дітей з обмеженими можливостями в контексті історичної періодизації на території Польщі та інших європейських країн. В данной статье освещен проведенный анализ исторического опыта по отношению социума к такому явлению, как инвалидность и развитие наук, что поспособствовали современной социализации детей с ограниченными возможностями в контексте исторической периодизации на территории Польши и других европейских стран. The analysis of historical experience in relation to attitude of society toward disability and development of sciences which assisted to modern socialization of children with limited possibilities in the context of historical division into periods on territory of Poland and other European countriesis conducted in the article.