ОЛЕКСІЙ АНДРІЄВСЬКИЙ – ВИКЛАДАЧ РОСІЙСЬКОЇ МОВИ - Підвальна, Юлія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Стаття присвячена аналізу педагогічної спадщини найбільш відомого педагога, громадського діяча О. Андрієвського, який зробив великий внесок у розвиток освіти. О. Андрієвський у гімназіях покращував умови життя учнів, удосконалював навчально-виховний процес, уклав рекомендації для викладання курсу російською мовою. Основну увагу звернено на окремі факти професійно-педагогічної діяльності О. Андрієвського щодо якісного забезпечення предмету викладання російської мови у гімназіях. Статья посвящена анализу педагогического наследия наиболее известного педагога, общественого деятеля А. Андриевского, который сделал большой вклад в розвитие образования. А. Андриевский в гимназиях улучшал условия жизни учеников, усовершенствовал учебно-воспитательный процесс, уклал рекомендации для чтения курса русского языка. Основное внимание приведено на отдельные факты профессионально-педагогической деятельности А. Андриевского по качественному обеспечению предмета русского языка в гимназиях. The article is devoted to the analysis of the pedaqoqical heritage of the most famous, public figure O. Andriievsky, which made a great contribution to development education. In gymnasium O. Andriievsky improved living conditions of students, perfected education process, concluded recommendations for teaching Russian. Great attention is paid the separate facts of the professionally-pedagogical activity of O. Andriievsky activity towards high-quality for teaching Russian in gymnasium.