ГОЛОВНІ ЗАСАДИ ВІЙСЬКОВОЇ ПОЛІТИКИ ДИРЕКТОРІЇ УНР (1918–1920 рр.) - Ромащенко, Віталій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У запропонованій статті мова йде про військову політику Директорії Української Народної Республіки (1918–1920 рр.). Розглядається її перебіг та головні напрямки. Здійснюється спроба з виялення прогресивних нововведень у військовій царині порівняно з попередніми періодами національно-визвольних змагань 1917–1921 рр. Аналізуються причини невдачі військової політики за часів Директорії. В предложенной статье речь идет о военной политике Директории украинской Народной Республики (1918–1920 гг.). Рассматривается ее ход и главные направления. Осуществляется попытка по выявлению прогрессивных нововведений в военной области сравнительно с предыдущими периодами национально-освободительной борьбы 1917–1921 гг. Анализируются причины неудачи военной политики во времена Директории. In the offered article the question is military policy of Directory of Ukrainian Folk Republic (1918–1920). Its motion and directions above all is examined. An attempt is carried out from the exposure of progressive innovations in a military region in comparative with the previous periods of national liberation competitions 1917–1921. The reasons of failure of military policy in times of the Directory are analysed.