СИТУАТИВНИЙ ПІДХІД ДО НАВЧАННЯ ІНФОРМАТИВНОГО ЧИТАННЯ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ У ФІНАНСОВІЙ ГАЛУЗІ - Біжко, Ірина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядаються цілі проблемного навчання, функції проблемної ситуації, яка міститься в проблемному навчанні. Проведений аналіз сучасної професійної літератури для фахівців у фінансовій галузі, визначені особливості ситуації інформативного читання, виявлені основні професійні потреби фахівця у фінансовій галузі, виділені ситуації звернення фахівця до фінансової літератури. В статье рассматриваются цели проблемного обучения, функции проблемной ситуации, которая находится в проблемном обучении. Проведен анализ современной профессиональной литературы для специалистов в финансовой сфере, определены особенности ситуаций информативного чтения, обозначены основные профессиональные нужды профессионала в финансовой сфере, выделены ситуации обращения профессионала к финансовой литературе. The article deals with the aims of problem teaching, functions of the problem situation that problem teaching consists of. The analysis of the contemporary professional literature for professionals in the financial sector was carried out, peculiarities of the situations of informative reading were identified, the basic professional needs of the professional in financial area are designated, situations of the reference of the professional to the financial literature are allocated.