СИНЕРГЕТИЧНИЙ ПІДХІД ЯК МЕТОДОЛОГІЧНА ОСНОВА ФОРМУВАННЯ ЕТИЧНОЇ КУЛЬТУРИ УЧНІВ У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ - Слесик, Катерина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті здійснюється обґрунтування концептуальних основ формування етичної культури учнів на засадах синергетчного підходу. Розкриваються принципи синергетичного підходу як орієнтири оптимального здійснення навчально-виховного процесу у контексті постнекласичної парадигми філософії освіти. В статье осуществляется обоснование концептуальных основ формирования этической культуры учеников на принципах синергического подхода. Раскрываются принципы синергического подхода как ориентиры оптимального осуществления учебно-воспитательного процесса в контексте постнеклассической парадигмы философии образования. The grounding og conceptual basis of forming pupils’ ethic culture on the bases of synergetic approach is made in the article. Principles of synergetic approach as guides of optimal teaching-educational process in the context of postnoclassic paradigm of phylosophy of education.