СТАНОВЛЕННЯ СУСПІЛЬНОГО ДОШКІЛЬНОГО ВИХОВАННЯ У США: ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ ПРОВІДНИХ АМЕРИКАНСЬКИХ ПЕДАГОГІВ МИНУЛОГО - Мельник, Наталія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розкрито особливості педагогічної діяльності засновників американської дошкільної освіти у контексті становлення американського суспільного дошкільного виховання. Визначено етапи розвитку та здійснено ретроспективний аналіз дошкільної освіти у США від появи перших дошкільних установ до початку ХХ століття. Діяльність провідних американських педагогів представлено в контексті історичного поступу та трансформацій у дошкільній освіті. В статье раскрыто особенности педагогической деятельности основателей американского дошкольного образования в контексте становления общественного воспитания в США. Установлено этапы развития и осуществлен ретроспективный анализ дошкольного образования в США от времени появления первых дошкольных учреждений до начала ХХ столетия. Деятельность ведущих американских педагогов представлено в контексте исторического становления и трансформаций дошкольного образования. The peculiarities of pedagogical activities of prominent American preschool establishers in the context of USA general public pre-school establishment are analyzed in the article. Periods of preschool development and its characteristics are presented by the author. Progressive preschool teachers activity is analyzed in the article in the context of historical development and transformation in preschool education.