ДІЯЛЬНІСНЕ СПРЯМУВАННЯ КОМУНІКАТИВНО-КОМПЕТЕНТНІСНОГО ПІДХОДУ У ПІДГОТОВЦІ ВЧИТЕЛЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ - Шмир, Марія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Актуальність дослідження полягає у розкритті взаємозвʼязку діяльнісного, компетентнісного і комунікативного підходів у процесі підготовки вчителя іноземної мови. Обґрунтовано схему взаємозвʼязку названих підходів у процесі формування пізнавальної діяльності, окреслено основні компоненти пізнавальної діяльності та дидактичні умови їх реалізації. Зʼясновано, що реалізація діяльнісного підходу проявляється у розвитку активності, індивідуалізації навчальної діяльності, співпраці, саморозвитку та самоконтролю. Визначення рівня розвитку пізнавальної діяльності підтверджує ефективність впровадження діяльнісного підходу у навчальний процес.