ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ ЕСТЕТИЧНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ І ЛІТЕРАТУРИ - Отич, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглянуто теоретичні основи формування естетичної культури майбутніх учителів української мови і літератури в контексті пошуку нових освітніх парадигм, орієнтованих на розвиток широкоосвіченої висококультурної творчої особистості випускника ЗВО. Проаналізовано наукові дослідження з проблеми формування естетичної культури та фахової підготовки вчителя української мови та літератури. Виявлено особливості професійної підготовки майбутніх філологів, спрямованої на формування в них естетичної культури. Виокремлено загальнонаукові та конкретно-наукові підходи, спрямовані на вдосконалення теорії і практики естетичного виховання майбутніх учителів української мови і літератури та формування їхньої естетичної культури у ЗВО.