ФОРМУВАННЯ ГРОМАДЯНСЬКОЇ ПОЗИЦІЇ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ: ТЕОРЕТИЧНІ ПІДХОДИ - Пріма, Дмитро (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Актуалізовано вимогу громадянської спрямованості освітнього процесу як найважливішої інституції формування ціннісних орієнтирів громадянина. Обrрунтовано значущість формування громадянської позиції майбутнього вчителя, готового і спроможного поєднувати в собі освіченість, духовність, інтелігентність, моральну вихованість як гідний приклад своїм вихованцям у їхньому громадянському становленні та формуванні громадянської позиції особистості. Визначено теоретичні підвалини формування громадянської позиції майбутнього вчителя через дефінітивний аналіз змістотвірних категорій «громадянин», «громадянськість».