КОНЦЕПЦІЯ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ДО ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ІНКЛЮЗИВНОМУ НАВЧАННІ ДІТЕЙ З ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИМИ ПОРУШЕННЯМИ - Чупахіна Cвітлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядаються проблеми створення сприятливого педагогічного середовища для розвитку пізнавальної сфери дитини з особливими освітніми потребами, забезпечення її індивідуальної, оптимально можливої траєкторії розвитку, навчання зорієнтованого на використання інформаційних технології. Обґрунтовано інноваційні підходи підготовки майбутніх учителів до створення й використання електронних освітніх ресурсів у роботі з дітьми з інтелектуальними порушеннями. Доведено, що застосування ІТ у підготовці майбутніх учителів удосконалює доступність та якість освіти і відтак пропонує нові форми подання інформації.