ПРИНЦИПИ ОБРАННЯ ДІАГНОСТИЧНИХ РІВНІВ СФОРМОВАНОСТІ ЕКОНОМІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ХІМІЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ - Хохлова, Олександра (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті проведено аналіз наукових підходів до обрання діагностичних рівнів сформованості економічної компетентності майбутніх фахівців. Дослідним матеріалом слугували публікації, присвячені проблемі економічної підготовки студентів-неекономістів різного профілю. Наукові методи аналізу і синтезу дозволили обґрунтувати ключові принципи обрання діагностичних рівнів сформованості економічної компетентності студентів хіміко-технологічних спеціальностей: статистичної надійності; умовності назв; узгодженості зі структурою економічної компетентності, адекватності системним властивостям і механізму її формування. Проведен анализ научных подходов к выбору диагностических уровней сформированности экономической компетентности будущих специалистов. Исследовательским материалом послужили публикации, посвященные проблеме экономической подготовки студентов-неэкономистов разного профиля. Научные методы анализа и синтеза позволили обосновать ключевые принципы выбора диагностических уровней сформированности экономической компетентности будущих специалистов химической промышленности: статистической надежности; условности названий; согласованности со структурой экономической компетентности, адекватности системным свойствам и механизму ее формирования. The analysis of scientific approaches to selection of diagnostic levels of formation of economic competence of future specialists has been carried. Publications devoted to the problem of economic training of non-economist students in different fields, served as a research material. Scientific methods of analysis and synthesis have allowed to substantiate the key principles of selection of diagnostic levels of formation of economic competence of future specialists of the chemical industry: the statistic reliability of the grading scale; the conventionalityces the names of diagnostic levels of adequacy of the diagnostic system to the mechanism of formation of economic competence of future specialists and its compliance with the objectives of the pilot study; the consistency of the criterion-level of the grading scale with the content and component structure of economic competence, of which the elements are interconnected and interdependent.