МОВЛЕННЄВА ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ ВТНЗ ЯК ОКРЕМИЙ КОМПОНЕНТ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦЯ - Абрамчук, Оксана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Стаття присвячена проблемі професійної підготовки студентів ВТНЗ на заняттях з української мови. Автор розглядає питання опанування наукової та фахової термінології, необхідність знання, розуміння і використовування професійної лексики в майбутній теоретичній та практичній діяльності, удосконалення професійного мовлення. У статті йдеться про форми й методи роботи над науковою термінологією та професійною лексикою на заняттях з української мови, у позааудиторній та самостійній роботі. Статья посвящена проблеме профессиональной подготовки студентов технических вузов на занятиях по украинскому языку. Автор рассматривает вопрос овладения научной и профессиональной терминологией, необходимости знания, понимания и использования профессиональной лексики в будущей теоретической и практической деятельности, совершенствования профессиональной речи. В статье описаны формы и методы работы над научной терминологией и пофессиональной лексикой на занятиях по украинскому языку, во внеаудиторной и самостоятельной работе. The article is dedicted to the problem of training students in engineering higher education school classes in Ukrainian language. The author examines the question of mastering the scientific and professional terms, the necessity of knowledge, understanding and use of professional vocabulary in future theoretical and practical activities, the improvement of professional speech. This article describes the forms and methods of work on the scientific terminology and professional vocabulary during the classes of Ukrainian language, in extracurricular and independent work.