СУЧАСНІ ВИМОГИ ДО ЗМІСТУ ТА РЕЗУЛЬТАТІВ ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У ВИЩИХ ВІЙСЬКОВИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ УКРАЇНИ - Артюшин, Георгій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Розглянута проблема визначення змісту сучасної професійної підготовки у військовій галузі. Здійснений аналіз сучасних вимог до визначення змісту та результатів освітньої діяльності у вищих військових навчальних закладах України. Показана зміна таких вимог у зв’язку із прийняттям нової редакції Закону України «Про вищу освіту». Обґрунтована важливість використання компетентнісного підходу при визначенні змісту військової освіти. Показані зміни у баченні кінцевих результатів освіти, принципи відбору та інноваційні вимоги до змісту військової освіти. Рассмотрена проблема определения содержания современной профессиональной подготовки в военной области. Проанализированы современные требования к определению содержания и результатов образовательной деятельности в высших военных учебных заведениях Украины. Показано изменение таких требований в связи с принятием новой редакции Закона Украины «О высшем образовании». Обоснована важность использования компетентностного подхода при определении содержания военного образования. Показаны изменения в виденииконечных результатов образования, принципы отбора и инновационные требования к содержанию военного образования. The problem of determining the content of current training in the military field has been revealed. The current requirements to determine the content and results of educational activities in higher military educational institutions in Ukraine have been analyzed. The importance of competency approach use in determining the content of military education has been grounded. The changes in vision outcomes of education, principles of selection and innovative content requirements of military education have been showed.