ЕСТЕТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ЯК НЕОБХІДНА УМОВА УНІВЕРСАЛІЗАЦІЇ ДУХОВНОЇ КУЛЬТУРИ ОСОБИСТОСТІ МОЛОДШОГО ШКОЛЯРА - Грищенко, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті актуалізовано проблему всебічного гармонійного розвитку дитини та зосереджено увагу на питаннях, пов’язаних з естетичним вихованням, тобто із залученням підростаючого покоління до естетичного досвіду людства, освоєння й використання естетичних цінностей, активної художньо-творчої діяльності. Акцентовано увагу на методах і джерелах естетичного виховання. Надана оцінка урокам естетичного спрямування, зауважено, що на таких заняттях діти не лише здобувають теоретичні знання, а й набувають конкретних практичних умінь та навичок, розвивають свої мистецькі здібності. В статье актуализирована проблема всестороннего гармоничного развития ребенка и сосредоточено внимание на вопросах, связанных с эстетическим воспитанием, то есть с привлечением подрастающего поколения к эстетическому опыту человечества, освоения и использования эстетических ценностей, активной художественно-творческой деятельности. Акцентировано внимание на методах и источниках эстетического воспитания. Дана оценка урокам эстетической направленности, отмечено, что на таких занятиях дети не только получают теоретические знания, но и приобретают конкретные практические умения и навыки, развивают свои творческие способности. In the article it is actualized the problem of the all-rounded harmonious child’s development, and it is focused the attention on the issues related to aesthetic education, i.e involving the younger generation to the aesthetic experience of the mankind and using the aesthetic values, active artistic and creative activities. It is also actuated the attention on the methods and sources of aesthetic education. It is evaluated the lessons of aesthetic direction, and it is noted that children in these classes not only acquire theoretical knowledge but also acquire specific skills and practical skills, develop their artistic abilities.