ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНІХ ВИХОВАТЕЛІВ ДОШКІЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - Клєба, Анна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті висвітлені актуальні питання формування інформаційно-комунікативної культури майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів. Аргументовано, що ефективність використання у професійній діяльності інформаційно-комунікаційних технологій залежить від рівня підготовки майбутнього фахівця дошкільної освіти. Визначені чинники, що впливають на інформаційно-комунікативну культуру, критерії та рівні сформованості інформаційно-комунікативної культури майбутніх вихователів. В статье рассмотрены актуальные вопросы формирования информационно-коммуникативной культуры будущих воспитателей дошкольных учебных заведений. Аргументировано, что эффективность использования в профессиональной деятельности информационно-коммуникационных технологий зависит от уровня подготовки будущего специалиста дошкольного образования. Определены факторы, влияющие на информационно-коммуникативную культуру, критерии и уровни сформированности информационно-коммуникативной культуры будущих воспитателей. The article highlights current issues of information formation and communication culture of preschool education future teachers. It is argued that the efficiency of ICT professional activity depends on the training of preschool education future specialists. The factors that influence informationcommunication culture, criteria and levels of information and communication culture of future teachers.