ІСТОРИЧНИЙ АСПЕКТ РОЗВИТКУ ПИСАНКАРСТВА У ДОСЛІДЖЕННЯХ СУЧАСНИХ ПЕДАГОГІВ - Курчій, Оксана; Яценко, Катерина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті висвітлено поняття писанкарства; визначено актуальні питання виховання любові до рідного краю та народних традицій і докладно розглянуто історичні аспекти розвитку писанкарства в Україні; значної уваги приділено особливостям писанкарства у різних регіонах країни; зазначено періоди розвитку писанкарства в Україні; досліджено та проаналізовано перші літературні видання, присвячені писанкарству як національному декоративно-ужитковому мистецтву. В статье расскрыто понятие писанкарства;определены актуальные вопросы воспитания любви к родному краю, народным традициям и подробно рассмотрены исторические аспекты развития писанкарства в Украине, значительное внимание уделено особенностям писанкарства в разных регионах страны; отмечены периоды развития писанкарства в Украине; исследованы и проанализированы первые литературные издания, посвященные росписи как национальному декоративно-художественному искусству. The conception of the painted Easter eggs is shown in the article; the authors are determine the questions of the present interest of the education of the live to the motherland and national traditions; in the article are examined historical aspects appearance and development of the painted Easter eggs in the Ukraine; pay a lot of attention to special aspects of the painted Easter eggs in the different regions of the Ukraine; the periods of the develop of the painted Easter eggs in the Ukraine are marked; the books witch were devoted to painted Easter eggs as national decoration art were investigated.