РОЗВИТОК ТВОРЧОЇ УЯВИ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ОБРАЗОТВОРЧЕ МИСТЕЦТВО» ПЕДАГОГІЧНИХ ВУЗІВ НА ЗАНЯТТЯХ З КОМПОЗИЦІЇ - Силко, Євген (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Стаття присвячена проблемі розвитку творчої уяви студентів на заняттях з композиції, удосконаленню методичної системи викладання композиції; аналізуються психологічні механізми уяви та роль художньої уяви у творчому процесі; розкриваються основні протиріччя між необхідністю розвитку творчої уяви як провідного компоненту творчих здібностей художника-педагога й відсутністю методичної системи розвитку творчої уяви засобами композиції. Статья посвящена проблеме развития творческого воображения студентов на занятиях по композиции, совершенствованию методической системы преподавания композиции; анализируются психологические механизмы воображения и роль художественного воображения в творческом процессе; раскрываются основные противоречия между необходимостью развития творческого воображения как ведущего компонента творческих способностей художника-педагога и отсутствием методической системы развития творческого воображения средствами композиции. The article is devoted to the development of the students’ creative imagination in the classroom composition, the improvement of the methodological training system of the composition; the psychological mechanisms of imagination and the role of artistic imagination in the creative process revealed the basic contradictions between the need for development of creative imagination as a leading component of the artist-teacher creative abilities and lack of methodological development of creative imagination by means of composition are analyzed.