СТАНОВЛЕННЯ МОЛОДІЖНОГО РУХУ В УКРАЇНІ КРІЗЬ ПРИЗМУ ІСТОРИКО-ПЕДАГОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - Балдинюк, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Процеси, що відбуваються у зв’язку з розбудовою української держави, привели до значних змін у житті суспільства, підвищення соціальної та політичної активності молодого покоління. У такій ситуації особливої ваги набуває вивчення історії становлення молодіжного руху в Україні, визначення його місця та ролі у житті суспільства. У статті узагальнено та систематизовано існуючі підходи щодо становлення молодіжного руху в Україні з метою всебічного та об’єктивного аналізу даного явища на різних історико-педагогічних етапах його розвитку. Процессы, происходящие в связи с развитием украинского государства, привели к значительным изменениям в жизни общества, повышение социальной и политической активности молодого поколения. В такой ситуации особое значение приобретает изучение истории становления молодежного движения в Украине, определение его места и роли в жизни общества. В статье обобщены и систематизированы существующие подходы по становлению молодежного движения в Украине с целью всестороннего и объективного анализа данного явления на разных историко-педагогических этапах его развития. The Ukrainian statehood development processes have caused significant changes in the society, increased the social and political activity of the younger generation. In this regard, it is necessary to focus on learning the formation history of the youth movement in Ukraine, determining its place and role in the community. The article summarizes and categorizes the existing approaches to the formation of the youth movement in Ukraine to make a comprehensive and objective analysis of this phenomenon in different historical and pedagogical stages of its development.