МОНІТОРИНГ СФОРМОВАНОСТІ ЕКОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ ВІТЧИЗНЯНИХ ТА АМЕРИКАНСЬКИХ СТАРШОКЛАСНИКІВ - Бойко, Яків (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті визначено критерії сформованості екологічної культури американських і українських старшокласників, розглянуті їх порівняльні характеристики, проаналізовано результати дослідження, розкрито тенденції екологічної освіти в зазначених країнах і висвітлено перспективний американський досвід, який вартує впровадження в систему виховання вітчизняних старшокласників. Особливої уваги приділено важливості використання проблемно-пошукового методу, виконання проектів і формування науково-процесуальних навичок в системі освіти США і України. В статье определены критерии сформированности экологической культуры американских и украинских старшеклассников, рассмотрены их сравнительные характеристики, проанализированы результаты исследования, раскрыто тенденции экологического образования в указанных странах и освещено перспективный американский опыт, который стоит внедрение в систему воспитания отечественных старшеклассников. Особого внимания уделено важности использования проблемно-поискового метода, выполнения проектов и формирования научно-процессуальных навыков в системе образования США и Украины. The article deals with the criteria of fostering ecological culture of American and Ukrainian high school students. In our research, such comparative characteristics are revealed. We made analysis of our results, defined trends of environmental education in these countries and highlighted promising American experience that was worth implementing in domestic education of high school students. Special attention was paid to the importance of problem solving method of teaching, project-based education and science process skills in Ukraine and the USA.