ФОРМУВАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ ДОШКІЛЬНИКІВ ЯК ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Дудник, Наталія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
В статті обґрунтовано актуальність психолого-педагогічної проблеми формування економічної компетенції дітей дошкільного віку в процесі взаємодії дошкільного навчального закладу і сім’ї. Представлено трактування поняття «економічна компетенція». Доведено необхідність формування особистості дитини дошкільного віку як суб’єкта економічної соціалізації, економічної освіти через формування у дітей економічної компетенції. Визначено показники компетенції дитини старшого дошкільного віку в області економіки. В статье обоснована актуальность психолого-педагогической проблемы формирования экономической компетенции детей дошкольного возраста в процессе взаимодействия дошкольного учебного заведения и семьи. Представлена трактовка понятия «экономическая компетенция». Доказана необходимость формирования личности ребенка дошкольного возраста как субъекта экономической социализации, экономического образования через формирование у детей экономической компетенции. Определены показатели компетенции ребенка старшего дошкольного возраста в области экономики. In the article the relevance of psychological-pedagogical problem of forming economic competence of preschoolers during interaction of kindergarten and family. Submitted interpretation of the concept of «economic competence». The necessity of formation of the child peresonality of preschool age is proved as a subject of economic socialization and economic education through developing children’s economic competence. Indexes competence of senior preschool age child in economics are defined .