ІННОВАЦІЙНІ ПЕДАГОГІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ФІЗКУЛЬТУРНО-ОЗДОРОВЧОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ВИХОВАТЕЛІВ ДОШКІЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - Загородня, Людмила; Барсуковська, Галина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статі йдеться про формування фізкультурно-оздоровчої компетентності в майбутніх вихователів дошкільних закладів засобом інноваційних педагогічних технологій. Презентовано визначення, проаналізовано структуру професійної компетентності досвідченими й молодими науковцями, охарактеризовано фізкультурно-оздоровчу компетентність як важливу складову професійної компетентності. Висвітлені етапи, зміст і педагогічні умови формування цього процесу на прикладі викладання дисциплін фізкультурно-оздоровчого циклу, наведено приклади використання інтерактивних технологій під час практичних занять. В статье рассказывается о формировании физкультурно-оздоровительной компетентности у будущих воспитателей дошкольных учреждений посредством инновационных педагогических технологий. Подано определения, проанализирована структура профессиональной компетентности опытными и молодыми учеными, дана характеристика физкультурно-оздоровительной компетентности как важной составляющей профессиональной компетентности. Освещены этапы и педагогические условия этого процесса на примере преподавания дисциплин физкультурно-оздоровительного цикла, приведены примеры использования интерактивных технологий во время практических занятий. This article raises the problem of making of the future early years teachers’ training physical healthy competence by the methods of innovative technologies and describes the basic phases and educational conditions of the educational process. The author of this article analyses the physical healthy competence’s composition as the important component of the professional competence; cleared up the stages, contents and the pedagogical conditions of this process forming. There are the examples of how to use the interactive technologies on the practical lessons in this article.