СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ КОРЕКЦІЙНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ - Малишевська, Ірина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Стаття присвячена сучасним перспективним напрямам розвитку колекційної освіти в Україні, головним завданням якої є всебічний розвиток осіб з особливими потребами. На сучасному етапі розвитку України відкриваються перспективні зміни у системі освіти дітей з вадами психофізичного розвитку, розв’язанням завдань їх адаптації та соціалізації. В статье рассматриваются перспективные направления развития коррекционного образования в Украине, главной задачей которого является всестороннее развитие детей с особенными потребностями. На современном этапе развития Украины открываются перспективные изменения в системе образования детей с особенными потребностями, решением задач их адаптации и социализации. This article is devoted to modern perspective directions of development of correctional education in Ukraine, whose main objective is the all-round development of people with special needs. At the present stage of development of Ukraine opened promising changes in the education of children with mental and physical development, solving problems of adaptation and socialization.