ЗМІСТ ПОНЯТТЯ «ТЕХНІЧНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ МАЙБУТНЬОГО ФАХІВЦЯ» В СУЧАСНІЙ ПЕДАГОГІЧНІЙ ПРАКТИЦІ - Андрущенко, Іван (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті проаналізовано основні базові поняття з проблеми дослідження: «компетентність», «компетенція», «професійна компетентність», «технічна компетентність», «технічна компетентність майбутнього офіцера», встановлено спільне й відмінне, взаємозв’язок між ними. Розкрито основні складові технічної компетентності майбутнього офіцера радіоелектронного профілю. Встановлено, що процес формування технічної компетентності фахівця починається в системі професійної підготовки та пов’язаний із її змістом, професійною компетентністю викладачів ВВНЗ, індивідуалізацією освіти, навчально-пізнавальною діяльністю курсантів, інформаційним середовищем.