ФОРМУВАННЯ МІЖДИСЦИПЛІНАРНОЇ ІНФОРМАЦІЙНО-МАТЕМАТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ІНЖЕНЕРІВ - Бондаренко, Злата; Кирилащук, Світлана; Черноволик, Галина; Миронюк, Віталій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
В статті обґрунтована необхідність перегляду таких ключових понять як «математична компетентність», «інформаційна компетентність» для інженерів і введення нового базового поняття «міждисциплінарна інформаційно-математична компетентність». Виділено основні компоненти міждисциплінарної інформаційно-математичної компетентності майбутніх інженерів в процесі навчання. На конкретному прикладі відображена можливість розвинення основних складових умінь та навичок, що характеризують міждисциплінарну інформаційно-математичну компетентність.