ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ НАУКОВИХ ЗАСАД МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ ЕЛЕМЕНТІВ ЛЕКСИКОЛОГІЇ В ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ - Греб, Марія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розкрито тенденції розвитку наукових засад методики навчання елементів лексикології в початковій школі, окреслено вузлові аспекти подальших методичних пошуків у царині дидактичної лексикології. Проведено ретроспективний аналіз організації і здійснення навчально-виховного процесу в освітніх закладах України від середини XVI ст. й донині, що дозволило виявити вплив національного історичного досвіду розвитку методики навчання лексикології на форми її організації і здійснення в сучасних умовах, з’ясувати провідні тенденції в системі роботи зі словом у початковій школі, окреслити домінанти як специфічні системні цінності в теорії навчання і виховання учнів.