ОСОБЛИВОСТІ УРОКУ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ В ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ ЗА УМОВ КОМПЕТЕНТНІСНОГО ПІДХОДУ - Котик, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розкрито умови переорієнтації уроку української мови з домінуючої освітньої парадигми, що передбачає трансляцію знань та формування умінь, на володіння комплексом життєвих компетентностей як здатності учня до стійкої життєдіяльності, адаптації, реалізації в швидкозмінюваному світі.