ОСОБИСТІСНО ОРІЄНТОВАНА ТЕХНОЛОГІЯ СУЧАСНОГО УРОКУ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ - Кучеренко, Ірина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті схарактеризовано сутність, ключові ознаки й особливості особистісно орієнтованої технології сучасного уроку української мови, здійснено порівняльний аналіз традиційної методики й особистісно орієнтованої технології навчання мови, окреслено шляхи імплементації означеної технології у практику мовного навчання в основній школі. Розглянуто провідні сучасні підходи до розроблення особистісно орієнтованої технології сучасного уроку рідної мови в основній школі. З’ясовано, що особистісно орієнтована технологія уроку мови передбачає створення оптимальних умов для формування індивідуальної мовної особистості учня, розвитку його персональної комунікативної компетентності.