СИСТЕМНІСТЬ ЯК ПЕДАГОГІЧНА УМОВА ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ОПЕРАТИВНО- РЯТУВАЛЬНОЇ СЛУЖБИ ДО САМОЗБЕРЕЖЕННЯ - Пелипенко, Микола (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто тлумачення понять «умова», «педагогічна умова», «системність». Обґрунтовується невіддільність педагогічного процесу від принципу системності. На прикладі «класичної» системи показано, як даний принцип може застосовуватися при формуванні готовності майбутніх фахівців оперативно-рятувальної служби до самозбереження в екстремальних умовах професійної діяльності. Описані основні складові частини системної послідовності цього процесу та їх роль у ньому. Визначена позиція науково-педагогічного складу дослідження.