ФОРМУВАННЯ РИТОРИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ В УМОВАХ МАГІСТЕРСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ ЯК ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Ципіна, Діана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
На основі аналізу психолого-педагогічної літератури визначено формування риторичної компетентності майбутніх менеджерів в умовах магістратури як цілісний педагогічний процес поетапного засвоєння системних знань з риторики та способів їх здобуття, набуття риторичних умінь і навичок, а також розвитку особистісних якостей, необхідних для успішного здійснення риторичної діяльності в професійній сфері. Виокремлено такі його характеристики, як перебіг у вигляді цілеспрямованого, організованого та керованого процесу розвитку і становлення особистості майбутнього фахівця. Обґрунтовано, що процес формування риторичної компетентності майбутніх менеджерів в умовах магістерської підготовки передбачає таку організацію навчальної та позанавчальної діяльності, під час якої магістранти набувають необхідний досвід риторичної діяльності в професійній сфері; він здійснюється на основі риторизації навчального процесу й реалізації міждисциплінарних зв’язків.