СПЕЦИФІКА ВИЯВЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ ВИКОНАВСЬКОЇ ВПРАВНОСТІ МУЗИКАНТА-ПЕДАГОГА - Гусак, Владислав (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті висвітлено проблему онтогенезу виконавської вправності в аспекті функціонального виявлення процесу автоматизації ігрових рухів і рухової пам’яті педагогів-музикантів. Автор досліджує сутність, ознаки виявлення, концепції, підходи, закономірності, методи і прийоми розвитку феномену «виконавська вправність» у процесі інструментальної підготовки майбутніх учителів музики. Окреслюється проблематика якісного переходу від «робочого» до «авторського» темпу інтерпретації музичного матеріалу.