МЕТОДИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ ПІДРУЧНИКІВ З ПРЕДМЕТІВ ДУХОВНО-МОРАЛЬНОГО СПРЯМУВАННЯ - Кришмарел, Вікторія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
В статті окреслено основні методичні проблеми та методологічні принципи, які є актуальними при написанні підручників з предметів духовно-морального спрямування. Проаналізувавши європейський та український досвід написання таких підручників, наведено подолання методологічних суперечностей та запропоновано рекомендації по втіленню ціннісно-дієвого підходу на основі особистісно-орієнтованого компетентнісного навчання.