ПРО ВИХОВНИЙ АСПЕКТ ПРАВОСЛАВНОЇ ДУХОВНОСТІ В КОНТЕКСТІ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ В 1941–1945 РР. - Радзієвський, Віталій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
В статті аналізується малодосліджена проблема православної духовності в 1941–1945 рр. Ця проблема повстала у зв’язку з суспільними трансформаціями і потребує належного дослідження, зокрема, у галузі культурології. Автор торкається необхідності осмислення цих важливих соціокультурних явищ, у першу чергу, у культурологічному, педагогічному та історичному вимірах та значення і осмислення підвищення місця і ролі православної духовності в умовах Великої Вітчизняної війни.