ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ВИКЛАДАЧІВ СПЕЦТЕХНОЛОГІЙ ЗАСОБАМИ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ - Вдовенко, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
В статті розглядається підготовка майбутніх викладачів спецтехнологій засобами інформаційно-комунікативних технологій навчання у вищих навчальних закладах. У процесі дослідження встановлено, що одним із провідних напрямів розвитку сучасної системи освіти в Україні є поступова комп’ютеризація усіх її ланок з метою підготовки комп’ютерно-грамотної генерації фахівців з усіх галузей народного господарства та виробництва. Проаналізовано напрями ефективності вузівської освіти, де студент може зайняти активну позицію та найповніше проявити себе як суб’єкт навчальної діяльності не лише на рівні інтелектуальної, але й особистісної, соціальної активності.