ЗАСОБИ ФОРМУВАННЯ ЗНАНЬ З ДЕКОРАТИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ДЕРЕВИНИ У МАЙБУТНІХ ІНЖЕНЕРІВ-ПЕДАГОГІВ У ГАЛУЗІ ДЕРЕВООБРОБКИ - Гервас, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розкриваються фізичні показники кольору як однієї з декоративних властивостей деревини, його психофізіологічний вплив на людину та основи побудови кольорових гармоній. Розглядається методика використання графіку «Розподіл кольору деревини у координатах «кольоровий тон – яскравість кольору» для визначення майбутніми фахівцями в галузі деревообробки кольорових гармоній у процесі проектування різноманітних виробів з деревини та обладнанні сучасних інтер’єрів.