ВІДБІР ЗМІСТУ НАВЧАННЯ УСНОГО ПРОФЕСІЙНОГО МОВЛЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ СФЕРИ У ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ (НА БАЗІ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ) - Липська, Інна; Глінська, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Економічна сфера через свою специфічність, з одного боку широко відображає всі сторони життєдіяльності індивіда, з іншого – визначає його комунікативні стратегії в деяких видах життєдіяльності. Визначення проблеми відбору змісту навчання усного мовлення економічної сфери у вищих навчальних закладах, враховуючи необхідність подальшого спілкування в її рамках заслуговує уваги у методиці. Відбір лексико-граматичного матеріалу слід починати з ґрунтовного обстеження мовної комунікації. Загальна процедура обстеження має полістадіальний характер: відбору матеріалу на мовному рівні передує відбір на мовленнєвому рівні. Процедури відбору змісту навчання для спілкування в економічній сфері є підставами для чіткого визначення специфічності лексики як предметного аспекту навчання в сфері економіки, а також вирішення проблеми практичного добору лексики для навчального процесу.