МОЖЛИВОСТІ ІНФОРМАЦІЙНО-ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА НАУКОВОЇ БІБЛІОТЕКИ ПЕДАГОГІЧНОГО ВНЗ ЩОДО ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ - Макарова, Ганна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
В статті розкриваються можливі напрями діяльності наукової бібліотеки вищих педагогічних навчальних закладів з метою підвищення ефективності професійного розвитку майбутніх вчителів. В результаті проведеного дослідження встановлено, що основними з них являються: науково обґрунтована координація діяльності студентів щодо використання бібліотечних та світових інформаційних ресурсів; співпраця наукової бібліотеки зі структурними підрозділами та викладачами ВНЗ при формуванні інформаційно-освітнього середовища; ефективне використання можливостей бібліотеки у питаннях забезпечення самостійної роботи студентів.