КНИГА ЯК ВАЖЛИВИЙ ЗАСІБ КУЛЬТУРНО-ПРОСВІТНИЦЬКОЇ РОБОТИ (НА ОСНОВІ ПЕДАГОГІЧНИХ ІДЕЙ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО) - Мельничук, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розкрито способи вмотивування студентів до читання книг, обґрунтовуються функції книги як засобу формування свідомості майбутніх фахівців. Висвітлюються погляди В. Сухомлинського щодо ролі книги як ефективного інструмента культурно-просвітницької роботи у процесі всебічного розвитку особистості вихованця. Показано форми використання книги у навчально-виховному процесі.