СИСТЕМНИЙ ПІДХІД ДО ВИХОВАННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ У СІЛЬСЬКОЇ МОЛОДІ (НА ОСНОВІ ІДЕЙ В. СУХОМЛИНСЬКОГО) - Сопівник, Ірина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті висвітлено погляди В. О. Сухомлинського на проблему відповідальності. Виокремлено складові системи виховання відповідальності сільської молоді за В. Сухомлинським (мета і зміст, методологічні підходи, суб’єкти, шляхи формування). Виділено види відповідальності особистості (відповідальність людини за людину, громадянська відповідальність, відповідальність перед колективом, професійна відповідальність, батьківська і сімейна відповідальність, особистісна відповідальність).