РЕЙТИНГОВЕ ОЦІНЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ВИКЛАДАЧА ЯК СКЛАДОВА ПОКРАЩЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - Стрілець, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті перераховано проблеми, що актуалізують необхідність моніторингу стану інноваційного розвитку освітньої галузі. Розглядається стан проведення рейтингового оцінювання університетів у низці сучасних наукових праць. Обґрунтовується доцільність проведення комплексного рейтингового оцінювання за усіма напрямами діяльності викладачів вищих навчальних закладів. Підкреслюється, що рейтинг дозволить визначити рівень, умови навчального та науково-дослідного процесів, виявить тенденції, причини, чинники, що гальмують або стимулюють роботу педагогів. Пропонується анкетування для професорсько-викладацького складу з метою встановлення об’єктивних даних результатів рейтингу.