МАШИННЫЙ ПЕРЕВОД ПРИ ОБУЧЕНИИ ЧТЕНИЮ ОРИГИНАЛЬНЫХ ТЕКСТОВ - Дакукина, Татьяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Дана стаття присвячена питанню про можливість застосування машинного перекладу в процесі навчання читання оригінальних текстів. У статті уточнюється поняття машинного перекладу, розглядаються позитивні та негативні сторони його використання, пропонується приблизний перелік вправ, спрямований на навчання читанню оригінальних текстів із застосуванням сучасних систем машинного перекладу. Також вказуються перспективи подальших досліджень у вказаному напрямку.