КАТЕГОРІЯ «ЕСТЕТИЧНЕ СТАВЛЕННЯ « ДО ПРАЦІ ЯК ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Білан, Валентина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті проаналізовано соціально-філософську й психолого-педагогічну літературу із проблеми естетичного ставлення, з’ясовано суть категорії «естетичне ставлення», визначено, що педагогічний аспект естетичного ставлення до праці полягає у вихованні прагнення до зовнішньої й внутрішньої краси трудової діяльності, її творчої зорієнтованості та створення гармонійного й доцільного навчально-виховного середовища. Запропоновано та обґрунтовано авторську структуру естетичного ставлення майбутнього педагога до праці. Виявлено, що особистісними сферами вияву естетичного ставлення майбутнього педагога, зокрема педагога-дефектолога до праці є мотивація, перцепція, емоції, свідомість та поведінка