ПРОВІДНІ ТЕОРЕТИЧНІ ПІДХОДИ ДО ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ ГРОМАДЯНСЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ТУРИСТИЧНОЇ ІНДУСТРІЇ - Величко, Олександр (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті подано характеристику провідних теоретичних підходів до проблеми формування громадянської компетентності студентів – майбутніх фахівців туристичної індустрії – у процесі професійної підготовки. Обґрунтовано галузеві підходи до проблеми дослідження (соціологічний, психологічний, педагогічний, соціально-педагогічний) та загальнопедагогічні (компетентнісний та аксіологічний), подано їх характеристику.