ПРОБЛЕМА ФОРМУВАННЯ В УЧНІВ НАУКОВОЇ КАРТИНИ СВІТУ У ПРОЦЕСІ БІОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ - Гензьора, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто проблему формування в учнів наукової картини світу у процесі біологічної освіти. Встановлено, що формування наукової картини світу спирається на вихідні філософські категорії, теорії та закони біологічної науки та систему методологічних принципів. Доведено, що формування наукової картини світу в учнів здійснюється відповідно до сучасних наукових уявлень про системність світу, природу, що являє собою ієрархічно побудовану систему, кожен елемент якої забезпечує зв’язки з системою вищого рівня на основі засвоєння цілісних знань школярів про фундаментальні закономірності природи.