ПЕДАГОГІЧНА МОДЕЛЬ ФОРМУВАННЯ У СТУДЕНТІВ ВНЗ УМІНЬ І НАВИЧОК КОНЦЕПТУАЛЬНОГО МОДЕЛЮВАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ІНФОРМАЦІЇ - Задворна, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті запропонована педагогічна модель формування у студентів ВНЗ умінь і навичок концептуального моделювання навчальної інформації, актуальна для педагогіки й методики викладання. Модель, побудована з урахуванням необхідних педагогічних принципів та умов, передбачає поступовість навчального процесу, який має три основні етапи: проективно-підготовчий, організаційно-змістовий і діагностико-результативний.