ГУМАНІТАРНІ ОСНОВИ СУЧАСНОЇ СИСТЕМИ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ФАХІВЦЯ - Коломієць, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Стаття присвячена проблемі формування гуманітарної культури студентів технічних вищих навчальних закладів у процесі вивчення культурознавчих дисциплін. До уваги береться ціннісна наповненість особистісної культури майбутнього фахівця, спрямованість його навчальної діяльності на творчу і пізнавальну активність. Розкрито також роль викладача у формуванні культуротворчого потенціалу студента у сучасному вищому навчальному закладі.