ВПЛИВ ХОРОВОЇМУЗИКИ НА РОЗВИТОК ДІТЕЙ - Пиж’янова, Наталія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто вплив хорової музики на розвиток дитини. Автором проаналізовано погляди видатних вчених щодо впливу музичного виховання на особистість дитини. Увага приділяється позитивному впливу колективного співу на навчально-виховний процес. Виділено основні функції, які виконує хоровий спів у навчально-виховному процесі. Автором наголошується, що фундаментальним завданням виховання є соціалізація, соціальна адаптація. Аналізуючи результати емпіричних досліджень зазначено, що при систематичних заняттях у хорі усі діти починають емоційно переживати музику, досягають високого рівня музичної виразності.