РОЗВИТОК ПІЗНАВАЛЬНИХ ІНТЕРЕСІВ ВИХОВАНЦІВ НА ГУРТКАХ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ТВОРЧОСТІ В БАГАТОПРОФІЛЬНОМУ ПОЗАШКІЛЬНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ - Сорока, Тарас (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Розглядаються питання особливостей розвитку пізнавальних інтересів вихованців на гуртках науково-технічної творчості в багатопрофільному позашкільному навчальному закладі. Зосереджується увага на принципах навчання і виховання в системі позашкільної освіти. Обґрунтовано рівні розвитку інтелектуальних, творчих, духовних та фізичних задатків дітей та молоді. Описано основні етапи та умови формування пізнавального інтересу гуртківців.