ТРІАДА ПЕДАГОГІЧНИХ ЦІННОСТЕЙ ВАСИЛЯ СУХОМЛИНСЬКОГО - Дрозд, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті порушується проблема пріоритету духовних цінностей мислителя світового рівня Василя Сухомлинського, аналізується позиція педагога щодо тріади: Родина – Любов – Батьківщина. Значна увага приділяється аксіологічному підходу, завдяки якому краще усвідомлюється значення творчості Василя Сухомлинського в умовах формування європейської свідомості. Наголошується на тому, що праці Сухомлинського не втратили своєї актуальності й дотепер, адже цінності-домінанти, які слід виховувати у дітей і юнацтва – вічні. Автор підкреслює, що ядром гуманістичної системи Василя Олександровича був щирий інтерес до особистості дитини, синергетичний характер впливу на кожного учня.